Het hijswerk kan beginnen

De bouw van windpark Koningspleij vordert gestaag. Deze week komt de kraan aan, waarmee de onderdelen van de turbines omhoog worden gehesen. Na de mastdelen, zijn de gondel en de generator aan de beurt. Dan volgen de wieken – elk 70 meter lang – en kan het hijswerk beginnen.

De meeste onderdelen liggen inmiddels klaar op locatie. Alleen de wieken moeten nog komen. Deze worden in de nacht, met speciaal transport, vervoerd en zullen vanaf de Pleijroute met een hijskraan op het terrein worden gehesen. De installatie begint bij de eerste molen aan de haven en eindigt bij molen drie aan de Westervoortseweg.

Nieuwe stroom in het nieuwe jaar
`De contouren van het park worden nu snel beter zichtbaar´, zegt Derk te Bokkel, directeur van Windpark Koningspleij BV. ´Als het weer meewerkt, dan kan de eerste molen eind november klaar zijn. We gaan dan meteen proefdraaien. In december en januari volgt de opbouw van de andere twee molens. Zoals het er nu naar uitziet gaan we het nieuwe jaar – 2022 – goed in, met onze eigen heldergroene Arnhemse windenergie´.

Op de foto:
Het projectteam, met vlnr: Derk te Bokkel (Windpark Koningspleij BV), Klaas Guldie (GreenTrust, contractmanagement), Frans Joseph Brekelmans (controleur namens Rijn en IJssel Energiecoöperatie), Annelies Wesselink (GreenTrust), Tim Logteberg (Prowind, projectleider).

Benieuwd wat het projectteam zoal doet? Lees de interviews met Derk te Bokkel, Tim Logteberg en Frans Joseph Brekelmans, over hun rol in het project.