Locatie

De vier windturbines van Windpark Koningspleij staan in een lijnopstelling langs de Pleijroute (N325) tussen Nederrijn en Zevenaarseweg. Drie van de vier windturbines zijn een burgerinitiatief en zijn in eigendom van inwoners uit Arnhem en omgeving en Prowind. De vierde turbine is ontwikkeld door Pure Energie en wekt stroom op voor Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Met het onderstaande filmpje krijg je een goed beeld van de locatie van de turbines vanuit verschillende perspectieven.

 

 

Waarom langs de Pleijroute?

De locatie van het windpark is in een eerste verkenning door de gemeente Arnhem als voorkeurslocatie geselecteerd nadat uitgebreid verschillende opties zijn onderzocht. Hierbij is rekening gehouden met wet- en regelgeving en de mogelijke effecten op de omgeving. Wil je daar meer over weten? Dan kun je hier de rapportages raadplegen. Meer over de besluitvorming en de procedures rondom Windpark Koningspleij vind je bij de veelgestelde vragen.

 

Drone-opname

Een drone-opname van het energiepark en omgeving is hieronder te bekijken. Onderstaand filmpje van de bouw van het windpark geeft een goed beeld van de locatie van de turbines vanuit verschillende perspectieven.