Derk te Bokkel: ‘Klaar als Arnhem van duurzame energie is voorzien’

‘Ons werk is klaar als de energiebehoefte van Arnhem en omgeving is ingevuld, met lokale bronnen en draagvlak van de inwoners’, zegt Derk te Bokkel. Naast penningmeester van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) is hij directeur van Windpark Koningspleij BV. Een gesprek over de energiecoöperatie, het windpark in aanbouw en persoonlijke drijfveren.

Derk te Bokkel vormt met Rolf Koster van Prowind de directie van Windpark Koningspleij BV. Samen zorgen ze dat het project volgens plan en binnen het budget wordt gerealiseerd. ´Tweederde van de aandelen in het windpark is van REIJE. Mijn rol is om de belangen van de energiecoöperatie en participanten te bewaken’, vertelt Derk. Wekelijks overlegt hij met het projectteam over de voortgang van de bouw. ‘Soms kan dat in een uur per week,  soms moet ik mijn agenda omgooien, omdat meer tijd nodig is. Als interim manager kan ik mijn tijd zelf bepalen, dus dat komt goed uit.’

Nieuwe uitdagingen
In zijn rol als bestuurder is Derk in zijn element. Het managen van een bedrijf kent weinig geheimen voor hem. Toch brengt het windpark nieuwe uitdagingen met zich mee. Weten welke dat zijn?
Lees het volledige vraaggesprek met Derk op de website van Rijn en IJsel Energiecoöperatie.