Aanvulling op onderzoek slagschaduw

Er is een aanvulling gedaan op het onderzoek naar slagschaduw. Het rapport van deze aanvulling is toegevoegd aan deze website, onder het kopje ‘Downloads’. Klik vervolgens op ‘Aanvullend slagschaduwonderzoek’.

In het slagschaduwonderzoek wordt berekend tot waar en hoe vaak de slagschaduw kan komen. Hierbij is uitgegaan van een windmolen met een ashoogte van 110 meter en een rotordiameter van 120 meter.

Er wordt voor windpark Koningspleij een bandbreedte aangevraagd die toestaat dat de beoogde windmolens een ashoogte van maximaal 120 meter mogen hebben en ook een rotordiameter van maximaal 120 meter. In de aanvulling op het slagschaduwonderzoek is nu ook dit type windmolen – 120 meter ashoogte en 120 meter rotordiameter – onderzocht.

Overigens is ondanks de ashoogte van 120 meter het resultaat hetzelfde. Dankzij een stilstandvoorziening die de windmolens vaak genoeg stil zet, wordt ervoor gezorgd dat woningen in de omgeving van het windpark niet meer dan zes uur in totaal per jaar worden geraakt door hinderlijke slagschaduw.

Informatie over het ontwerp-bestemmingsplan voor windpark Koningspleij kunt u hier lezen, op de website van de gemeente Arnhem.