Dak voor ontmoetingsplek Mooi Mosterdhof

Vanuit de wijk Mooi Mosterdhof (Westervoort) ontving het omgevingsfonds een aanvraag voor een origineel project: een dak boven de mobiele ontmoetingsplek, waaronder de wijkbewoners ook tijdens felle zon en fikse slagregens beschut samen kunnen komen. In de aanvraag was meer sprake van een idee dan van een concrete vorm. De wijkvereniging – de aanvrager – had een tentstructuur in gedachten die ze mooi bij wijkactiviteiten konden gebruiken. Bijvoorbeeld bij het wijkontbijt op het grasland tussen Mosterdhof en IJsseldijk.

De drie wijzen van de beoordelingscommissie waren enthousiast: natuurlijk wil het omgevingsfonds de ontmoetingsplek helpen realiseren. Inmiddels is de constructie al lang en breed ontworpen en geproduceerd, echter nog steeds niet door de wijkbewoners gebruikt. De uitvoering van de buitenruimte maakt dat dit proces is vertraagd. Eerst vanwege langdurige werkzaamheden in de wijk en nu is het wachten totdat de geplande dijkverzwaring is afgerond. In april hopen de mensen van Mosterdhof eindelijk de vernieuwing van wijk en dijk in de beschutting van hun nieuwe tent te kunnen vieren.

Gedurende al die maanden heeft de tent trouwens zeer goed werk gedaan: hij vormt nog steeds het hart van de tijdelijk crisisnoodopvang voor Oekraïners van het Rode Kruis in Westervoort, verderop aan de IJsseldijk.