Windpark Koningspleij steunt projecten in de wijk

Op 1 januari 2024 opent het omgevingsfonds van Windpark Koningspleij opnieuw voor projectaanvragen uit de omliggende wijken. Heeft u een mooi idee om uw wijk duurzamer en leefbaarder te maken? Dan maakt u kans op een financiële bijdrage uit het omgevingsfonds. Het is de bedoeling dat uw aanvraag breed gesteund wordt in de wijk en dat velen van uw initiatief zullen profiteren.

Afgelopen jaar werden er 7 aanvragen gehonoreerd. De meeste projecten zijn inmiddels uitgevoerd. Zo is bij het buurthuis in ’t Duifje (Malburgen) een bijen- en vlindertuin aangelegd. De Dedelstraat in Presikhaaf is een kleine ontmoetingstuin rijker. En in het Arnhemse Broek kregen de buurtbewoners die de Torentuin verzorgen de gevraagde rainsaver.

Woont u binnen twee kilometer van het windpark en heeft u interesse? Kijk dan hier voor meer informatie. Daar kunt u het aanvraagformulier downloaden waarop de projectaanvraag moet worden gedaan.

Een praktische tip: doe de aanvraag samen met anderen uit de buurt, of via een collectief uit de wijk, bijvoorbeeld een wijkplatform, bewonersoverleg, bedrijvenvereniging, speeltuin- sportvereniging of vergelijkbare organisaties. Van 1 januari tot 1 maart 2024 zijn projectvoorstellen welkom. Er is totaal circa 15.000 euro beschikbaar.