Dankwoord aan Derk te Bokkel

Ik heb Derk in 2019 leren kennen als vertegenwoordiger en bestuurslid van Reije. Derk heeft in die periode Reije vertegenwoordigd in het project Koningspleij. In eerste instantie gedurende de ontwikkelfase van het project en later tijdens de financiering en de bouw van het windpark. Sinds 2019 hebben we tal van besprekingen met elkaar gevoerd met name over de voorgang van Koningspleij. Ik heb hem daarbij ervaren als een prettige collega, snel in zijn handelen en denken, to-the-point met een gedegen no-nonsense aanpak.

In december 2020 heeft Reije zich als aandeelhouder in het project Koningspleij ingekocht en had vanaf dat moment de meerderheid in de board. Derk werd namens de nieuwe aandeelhouder Reije mede-bestuurder in het windpark dat toen nog gebouwd moest worden. Om deze bouw vanuit de klant Koningspleij goed te kunnen begeleiden, heeft hij een organisatie opgezet met externe professionals om dit in goede banen te kunnen leiden, met name voor wat betreft de bouw-technische, procesmatige en contractuele aspecten van deze fase.

Na de oplevering van het windpark door Prowind en de feestelijke opening in juni 2022 is de operations van het dan draaiende park opgezet, een proces dat nog niet geheel afgerond is. Uit de directe omgeving van het project kwamen punten van zorg naar voren die door Derk voortvarend zijn aangepakt, omwonenden worden serieus genomen. Onder zijn verantwoordelijkheid als bestuurder draait het windpark nu goed. Namens Prowind en Koningspleij wil ik hem daarom hartelijk danken voor zijn inzet en bijdrage aan dit mooie project.

Rolf Koster
Directeur Koningspleij B.V.