Eerste Open Energiedag: Neem een kijkje

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd. Op zaterdag 11 september 2021 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, een zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook bij Windpark Koningspleij kun je die dag tussen 12.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Uitzicht over het windpark
De initiatiefnemers van het windpark, leden van Rijn en IJssel Energie (REIJE), staan deze dag voor je klaar. Zij nemen je mee naar het talud langs de Pleijroute, waar je goed uitzicht hebt over het windpark in aanbouw.  Je hoort alles wat je wilt weten over het ontstaan en de bouw van de Arnhemse windmolens.

Open Energiedag
Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen kun je op verschillende plekken terecht en windmolens en zonneparken dichtbij bekijken. Meer informatie is te vinden op Daarkrijgjeenergievan.nl

Praktische info
Datum: zaterdag 11 september 2021
Tijd: 12.00 – 16.00 uur
Plaats: Windpark Koningspleij ligt aan het eindé van de Nieuwe Havenweg in Arnhem (een doodlopende weg). Hier word je ontvangen door vrijwilligers van REIJE.