Lespakket voor Windpark Koningspleij

De voorlichters van Windpark Koningspleij hebben afgelopen jaar al enkele honderden kinderen van basisscholen op locatie ontvangen. Het is een leuk, dankbaar en belangrijk publiek – immers de jeugd heeft de toekomst. Wij oude knarren hebben wel gemerkt dat ons verhaal beter verteld zou moeten worden als wij impact willen hebben bij de jonge doelgroep. Vandaar dat wij contact hebben gezocht met educatiespecialisten.

Dit heeft geleid tot een samenwerkingsproject tussen Montessori College, Natuurcentrum Arnhem en Windpark Koningspleij, waarbij een groep Mavo3-leerlingen onder begeleiding van docenten en een educatie-specialist van het Natuurcentrum een lespakket gaan ontwikkelen over windenergie, dat goed bruikbaar is op het terrein van Windpark Koningspleij. Oók als het informatiecentrum er niet meer is.

Na een inleiding educatie en lespakketten bij Natuurcentrum Arnhem, is het groepje leerlingen Mavo3 dat dit project gaat doen op een mooie, winderige dag op het Windpark ontvangen. Daar zijn ze ondergedompeld in de wereld van duurzame energie. Het ging over beton, staal, het fleecejasje CO2 om de aarde, en van fietsdynamo naar die 4 reusachtige machines.
Basale vragen als ‘wat is wind’, en ‘hoe vang je dat’ en ‘welke elektrische apparaten gebruik jij’ zijn zeker niet vergeten.

Het zou mooi zijn als wij volgend voorjaar aantrekkelijke, pedagogisch verantwoorde lessen kunnen verzorgen, voor nóg meer scholieren uit Arnhem en omgeving.