Vlaggen kunnen uit in Zilverkamp

De Huissense wijk Zilverkamp maakt zich klaar voor een maandenlang feest dat op 10 juni van start gaat. Dan wordt herdacht dat 50 jaar geleden de eerste bewoners hun huis in de nieuwe wijk betrokken. Inmiddels telt de wijk 2700 woningen en zo’n 6000 inwoners. En bij een feest horen vlaggen.

Om de kosten van de feestelijke aankleding van de wijk te drukken worden de originele vlaggen grotendeels door wijkbewoners geproduceerd. De dames van Brei en Haakcafé in wijkcentrum Het Zilverhuus naaien de voorbedrukte lappen stof tot echte vlaggen. Andere vrijwilligers zagen de stokken en nieten, en maken de ruim 75 vlaggen klaar voor gebruik.

“Wij willen met onze vlaggen het ‘hart van de wijk’ versieren en zo de bewoners en organisaties in de wijk betrekken bij dit feest,” zegt Will Hulshof, van Comité 50 Jaar Zilverkamp. De toekenning van zijn aanvraag voor een bijdrage aan de materiaalkosten van de versiering, door het Omgevingsfonds van Windpark Koningspleij – de naaste buur aan de andere kant van de rivier – is in Huissen goed gevallen. Hulshof benadrukt dat het Comité ook over het milieueffect van de vlaggen heeft nagedacht: “De confettivlag zonder tekstlogo (56 stuks) kan ook na 2023 op elke feestelijke gelegenheid in de wijk worden hergebruikt.”