Open Energiedag op 16 september 2023 van 10:00 – 15:00 uur

Dit jaar wordt voor de derde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op ruim 60 locaties door heel Nederland zetten energieprojecten de deuren open. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl.

Ook in Arnhem kun je komen kijken bij Energiepark Koningspleij op zaterdag 16 september 2023 van 10.00 – 15.00 uur. Kom je langs?

Over Energiepark Koningspleij
Energiepark Koningspleij is een combinatie van wind- en zonne-energie. Initiatiefnemers van het windpark, Rijn en IJssel Energie, zullen u in het bezoekerscentrum meenemen in het ontstaan en de bouw van het windpark. Ook de initiatiefnemers van het zonnepark, Sunvest, geven graag een toelichting over het proces van de totstandkoming van het zonnepark en geven een rondleiding over het zonnepark. Energiepark Koningspleij is sinds het voorjaar van 2022 in gebruik. Bijzonder is dat inwoners uit de regio erin geïnvesteerd hebben, in het windpark zelfs 100%, we spreken dan ook van een burgerwindpark! Bezoek het bezoekerscentrum bij ons energiepark, waar je een mooi zicht hebt op de 30.000 zonnepanelen en de 4 windmolens met een tiphoogte van maar liefst 177,5 meter.

Financieel participeren
Investeren in deze parken is helaas niet meer mogelijk. Wel start binnenkort de inschrijving voor Zonnig Duiven, een nieuw te bouwen zonnepark in Duiven. Vrijwilligers van REIJE en Energie de Liemers zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Praktische informatie
Wat: Rondleidingen bij het zonnepark én het windpark voor jong en oud. De koffie en thee staat klaar en kinderen zijn ook van harte welkom.
Waar: Het informatiecentrum bevindt zich aan het eind van de Nieuwe Havenweg bij de windturbine.
Tijdstip:  10:00 – 15:00 uur
Er is een toilet aanwezig.