Arnhemse gemeenteraad stemt in met plannen Windpark Koningspleij

Op maandag 10 juli heeft de gemeenteraad van Arnhem unaniem ingestemd met de plannen voor Windpark Koningspleij. Dit betekent dat de omgevingsvergunning wordt verleend en dat het bestemmingsplan voor Koningspleij Noord wordt vernieuwd. Naar verwachting zullen de vier windmolens eind 2018 gaan draaien.

David Willemsen van Rijn en IJssel Energiecoöperatie – een van de initiatiefnemers van Windpark Koningspleij, is zichtbaar opgelucht: “Het is geweldig dat Arnhem de beslissing heeft genomen om grootschalig duurzame energie te produceren binnen haar eigen stadsgrenzen. De energietransitie kan niet meer wachten en Arnhem geeft daar nu gehoor aan.”

Voordat Windpark Koningspleij gerealiseerd kan worden, moeten er nog een aantal stappen worden gezet. Drie van de vier windmolens zijn een burgerinitiatief. Dit betekent dat inwoners uit Arnhem en omgeving kunnen mee-investeren door middel van het kopen van windaandelen. Willemsen: “Dit positieve besluit is een geweldige mijlpaal. We gaan door met het werven van voorinschrijvingen voor de windaandelen en in september kunnen we de SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) aanvragen. “

Inwoners van Arnhem en omgeving die interesse hebben om een voorinschrijving te doen, kunnen terecht op www.windparkkoningspleij.nl. Een windaandeel kost 250 euro en levert naar schatting tussen de 5 en 6% rendement op gedurende een looptijd van 20 jaar. De prospectus met de definitieve winstberekeningen wordt in het najaar opgesteld.