Koerdische sferen in het Zilverhuus

Internationaal Café in het Zilverhuus, Huissen

In de huiskamer van de wijk Zilverkamp vond onlangs alweer de achtste bijeenkomst plaats van de nog geen jaar oude werkgroep Internationaal Café Zilverhuus in Huissen. Doel van de werkgroep is: betere integratie van de ruim 50 nationaliteiten die in de wijk woonachtig zijn. En hoe kan dat beter dan elkaar ontmoeten en de cultuur van de ander ontdekken, met name door live muziek en lekkere hapjes?

Het spotlicht was ditmaal gericht op de Koerdische cultuur, vertegenwoordigd door de in de regio inmiddels bij velen bekende saz-speler Miran Sharaf. Veel Arnhemmers hebben zijn prachtige muziek en weemoedige stemgeluid leren waarderen in de tijd dat hij met vele andere vluchtelingen uit vooral Syrië in noodopvang De Koepel woonde, en samen met lotgenoten en wijkbewoners regelmatig optredens had.

Vanwege Vaderdag, offerfeest en EK-voetbal was op deze zondagmiddag de ruimte niet vol, maar met ruim 50 enthousiaste bezoekers, van buitenlandse en Nederlandse komaf, toch prima gevuld. En natuurlijk waren er naar goed Koerdisch gebruik zoetige lekkernijen, feestelijke kleding en werd er volop gedanst.

Het omgevingsfonds heeft geen spijt dat ze dit jaar de live muziekoptredens in het Zilverhuus met een financiële bijdrage steunt.

Dit project is een van de geselecteerde projecten die door het Omgevingsfonds van het Windpark financieel wordt ondersteund. Lees meer op Omgevingsfonds windpark steunt 8 projecten