Rust na topdrukte bij het Omgevingsfonds

De maanden vlak voor en na de jaarwisseling zijn voor de mensen van het omgevingsfonds (OGF) het drukst. Immers van 1 januari tot 1 maart kunnen aanvragen worden ingediend. Vóór die tijd zijn de secretaris en de leden van het OGF uit de wijken rond het windpark – onze ambassadeurs – druk met publiciteit en het informeren van potentiële aanvragers.

Tijdens de aanvraagperiode helpen zij, indien nodig, aanvragers bij het invullen van het formulier. Elk jaar is het weer spannend wat er aan projectaanvragen binnenkomt. Bij deze tweede ronde ontvingen we 10 aanvragen die voldoen aan de criteria. Vervolgens is het aan de drie onafhankelijke wijzen; zij beoordelen hoe het beschikbare budget over de aanvragen wordt verdeeld. Medio maart valt hun oordeel. Als laatste activiteit in de cyclus brengen de ambassadeurs – ieder in eigen wijk – de uitslag persoonlijk over aan aanvragers. Pas daarna wordt de uitkomt breed gecommuniceerd, in de media in de wijken en vanzelfsprekend als nieuwsbericht op de website van windpark Koningspleij.

Vacatures vrijwilligers Omgevingsfonds
Niet alleen het omgevingsfonds draait op volle toeren. Dynamiek is er ook in het personeelsbestand. Door natuurlijk verloop zijn we in de meeste wijken van het beïnvloedingsgebied van het windpark op zoek naar een ambassadeur. Dus woon je in een van de wijken en lijkt het je wel wat om als vrijwilliger in het OGF je buurtbewoners te stimuleren om mooie projecten aan te dragen die de leefomgeving verbeteren, grijp dan deze kans. Je bent er jaarlijks maximaal enkele dagen aan kwijt.

Voor meer informatie: omgevingsfonds@windparkkoningspleij.nl