Samen is fijner bij buurtgroep Molecaatje

In de uiterste oosthoek van Presikhaaf loopt een pril initiatief om de sociale cohesie te versterken. En het lijkt te werken. Door regelmatig bijeenkomsten te organiseren gaan buurtbewoners elkaar beter kennen, dit vergemakkelijkt de contacten en verhoogd de leefbaarheid.

De jonge buurtgroep Molecaatje timmert hard aan de weg om zoveel mogelijk buren bij de activiteiten te betrekken. Bijvoorbeeld bij de koffie/thee/soep-momenten op hun vaste stek, de zelf georganiseerde picknicktafels op het speelterrein aan de Molecatenstraat. Het omgevingsfonds van Windpark Koningspleij helpt de buurtgroep met een bijdrage voor de catering waarmee de deelname laagdrempeliger wordt, omdat mensen niet voor hun koffie, soep en broodje hoeven te betalen.

Op zaterdag 25 mei kwamen de buurtbewoners weer op het speelterrein samen. Vooraf was er met buurtkinderen eerst zwerfafval uit de omgeving opgehaald. Vanwege het matige weer was de opkomst wat minder dan verwacht en bleven er soep en broodjes over. Maar ook daarover had de buurtgroep nagedacht: ze hebben een lijstje met adressen van mensen die hier straks heel blij mee zijn.

Dit project is een van de geselecteerde projecten die door het Omgevingsfonds van het Windpark financieel wordt ondersteund. Lees meer op Omgevingsfonds windpark steunt 8 projecten