Start bouw windmolen op Industriepark Kleefse Waard

Pure Energie is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de windmolen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Dit wordt de vierde langs de Pleijroute.

Eind juli en begin augustus worden palen aangebracht met een boorstelling die gaten voorboort. Omdat de palen niet de grond in worden geslagen, zullen de bedrijven op het IPKW-terrein veel minder trilling ervaren dan bij heien. In september wordt het beton voor het fundament gestort. De huidige verwachting is dat eind 2022 de windmolen geleverd en geïnstalleerd gaat worden.

Met de komst van de vierde windmolen is Windpark Koningspleij compleet. De windmolen die Pure Energie op IPKW bouwt en exploiteert, wekt stroom op voor de daar gevestigde ondernemers, die veelal werken aan de energietransitie. De ondernemers worden daarnaast voorzien van stroom uit 24.000 zonnepanelen, die op de gebouwen op het bedrijventerrein liggen.

Benieuwd naar de ontwikkelingen? Op www.windparkkoningspleij.nl zal regelmatig een update over de bouw worden geplaatst.