Testfase windmolen IPKW start rond half januari

Testfase windmolen IPKW start rond half januari
Eind 2022 is de bouw van de laatste van de vier windmolens van Windpark Koningspleij voltooid. De hijskraan voor het opbouwen van de windmolen op het terrein van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is ook ontmanteld. Rond half januari 2023 zal een testperiode starten. De windmolen zal dan gedurende enkele weken enige tijd draaien, maar ook weer enige tijd stilstaan. Naar verwachting kan de windmolen in februari in bedrijf worden genomen en kunnen dan de laatste afrondende werkzaamheden worden verricht.

Ook stilstand testen
Het eerste deel van januari wordt de apparatuur in de windmolen aangesloten. Vervolgens kunnen de aansluitingen en instellingen worden getest. Voorbeelden van deze instellingen zijn de stilstandsvoorzieningen. De stilstandsvoorziening voor slagschaduw zorgt ervoor dat de windmolen af en toe wordt stilgezet met als doel de totale hoeveelheid slagschaduw te beperken tot maximaal zes uur per nabije woning per jaar. De stilstandsvoorziening voor vogels is tussen 1 september en 1 april van kracht rond zonsopkomst en zonsondergang en is bedoeld om het aantal slachtoffers onder wulpen, te beperken. Klik hier om meer over te lezen over andere redenen voor stilstand.

Vragen of opmerkingen over de windmolen?
Als u tijdens of na de testfase vragen of opmerkingen over de windmolen, dan kunt u deze stellen via info@windparkkoningspleij.nl. De initiatiefnemers Rijn en IJssel Energiecoöperatie, Prowind en Pure Energie zullen zich hier dan over buigen en binnen enkele werkdagen reageren. U kunt een klacht indienen via https://milieuklacht.gelderland.nl/Melding/Doen.